НОВИНИ

В Україні створять першу державну агенцію з розвитку малого та середнього бізнесу

07.09.2020 07:32
57

У 2020 році Уряд України планує створити на базі Офісу з просування експорту першу в Україні державну агенцію з розвитку підприємництва та експорту як єдину інституцію, що займатиметься побудовою повноцінної екосистеми підтримки малого та середнього бізнесу. Про це повідомляє Урядовий портал, пише agronews.ua.

Координація агенції в рамках постанови про розподіл функцій належатиме Віце-прем’єр міністру, Міністру цифрової трансформації Михайлу Федорову.

Створення Агенції з розвитку підприємництва та експорту сприятиме актуалізації національної стратегії малого та середнього підприємництва, розробці єдиних програм підтримки малого і середнього бізнесу та експорту, створенню програм безповоротної фінансової підтримки у вигляді мікрогрантів, грантів, мікрокредитів, забезпеченню цифровізації.

Така трансформація передбачає, що в Україні вперше з’явиться орган, що буде відповідати за реалізацію політики в сфері підприємництва.

Агенція передбачатиме декілька відділів з фокусом виключно на мікро, малі та середні підприємства:

– аналітика та стратегія;

– юридична підтримка;


– доступ до фінансування;

– промоція та освіта;

– цифрова трансформація;

– експорт;

– інфраструктура – розвиток організацій підтримки бізнесу
державно-приватний діалог, комунікація та партнерство;

– інновації;


– інвестиції.

Подібні агенції є у провідних країнах світу, вони слугують справжнім мостиком для комунікації між бізнесом та владою, а також відповідають за результат виконання власного плану та поліпшення бізнес-клімату в країні загалом.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: