АНАЛІТИКА

В Україні названо, чому зростають ціни на соняшниковий шрот

13.08.2020 16:02
49566bc-shrot

В Україні з початку серпня 2020 року зберігається підвищувальна цінова динаміка в секторі соняшникової шроту, однак її темпи трохи сповільнилися. Про це повідомляє agronews.ua.

Фактором зростання цін виступає обмежена кількість пропозиції даного продукту на ринку. Дефіцит соняшникового шроту, як і раніше, обумовлено зупинкою більшості підприємств на ремонтно-профілактичні роботи або переорієнтацією на переробку альтернативних видів олійних.

Наразі ціни на соняшниковий шрот коливаються у межах 210-250 дол/т в залежності від умов поставки.

Україна забезпечує практично половину всіх зовнішніх поставок соняшникового шрота в світі, що обумовлено значними обсягами експорту: 5-8 млн тонн на рік.

Географія покупців вітчизняного шроту соняшнику є досить великою. Український шрот користується незмінним попитом в Євросоюзі, Китаї, В’єтнамі, Індії і багатьох інших країнах

В соняшниковому шроті містяться сирий протеїн (в залежності від технології виробництва може складати 30, 37 або 39%), вітаміни В і Е, холин, біотин, пантенолова кислота, фосфор, калій, клітковина, білки, метіонін і багато інших речовин. Такий вміст корисних речовин сприяє прискоренню росту молодої худоби.

Нагадаємо, УЗА знизила прогноз врожаю кукурудзи.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: