ВАЖЛИВО

В Україні пропонують змінити мінімальні строки та вартість оренди землі

09.09.2020 16:32
124

У парламенті зареєстрували законопроект № 4063, яким пропонують змінити підхід до визначення строків та вартості оренди землі. Автор документу Олександр Дубінський. Про це повідомила пресслужба ВРУ, пише agronews.ua

Проект Закону №4063 «Про внесення змін до статті 93 Земельного кодексу України та Закону України «Про оренду землі» (щодо підвищення захисту інтересів власників земельних ділянок, земельних часток (паїв) сільськогосподарського призначення)» пропонує такі зміни:

– Стосовно встановлення строку оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, фермерського господарства, особистого селянського господарства за згодою сторін.

– До Закону України «Про оренду землі» стосовно строків оренди земельних ділянок пропонуєтся внести аналогічні зміни, якими скасовано вимогу щодо мінімального строку оренді. Також в зазначеному законі внесено норму, якою встановлено мінімальний розмір орендної плати.

“Передача земельних ділянок сільськогосподарського призначення в оренду залишається єдиною юридичною можливістю отримувати дохід від таких ділянок, які власники не в змозі обробляти самостійно”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що стосовно власників земельних ділянок і земельних часток (паїв), то за висновком експертів у галузі права, у них недостатньо знань щодо юридичних тонкощів орендних відносин, які б надали їм можливість врегулювати стосунки з орендарями на справедливих засадах.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: