НОВИНИ

В Україні побудують велику фабрику з переробки равликів

06.08.2020 09:06
fdd5452-ravlyk-2-

Компанія Ukrainian Snail Holding планує до сезону 2021 року побудувати в Україні велику фабрику з переробки равликів, розповів співзасновник фермерського господарства «Равлик 2016» та переробного підприємства Ukrainian Snail Holding Сергій Данилейко. Про це розповідає АгроПортал, пише agronews.ua.

«У тестовому режимі переробка у нас вже існує в невеликому обсязі. Зараз розсилаємо зразки в різні країни світу і намагаємося знайти канали збуту. Відразу після цього приступимо до будівництва фабрики. Думаю, вона буде побудована до середини-кінця наступного року», – поділився він.

Суму інвестицій Данилейко поки не називає, однак зазначає, що будівництво власної переробки зараз стало необхідністю. Через поширення коронавируса і введення карантинних обмежень виробники зіткнулися з труднощами в плані експорту.

Українські равлики експортуються переважно в країни Європейського Союзу. Основний споживач – це ресторани. «Після введення карантинних заходів попит з боку ресторанів в грошовому обчисленні впав десь в 10-12 разів, – каже Данилейко. – окрилися тільки чверть ресторанів, які працюють на третину своєї потужності».

На колишньому рівні попит залишився тільки з боку переробників, які постачають свій продукт в торгові мережі.

«Переробникам можна здавати равлика. Але їх треба шукати. Це завжди низька ціна, великий обсяг і високу якість», – каже співзасновник Ukrainian Snail Holding.

Тобто, зазначає він, виробникам залишається або налагоджувати співпрацю з переробниками, або організовувати власну переробку в Україні зі збутом готового продукту на азіатські і європейські ринки.

«Ми пішли і тим, і іншим шляхом: активно ведемо переговори з переробниками, а також шукаємо покупця на азіатських ринках і створюємо свою фабрику переробки», – говорить він.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: