НОВИНИ

В Україні планують змінити будівельні норми для зерносховищ

28.08.2020 13:32
ya-17049

Міністерство розвитку громад і територій України погодило технічне завдання для розробки нових державних будівельних норм «Конструкції силосів сталевих з гофрованої стінкою для зерна. Основні положення”. Предметом нормування є будівельні конструкції вертикальних сталевих силосів з гофрованої стінкою для тимчасового зберігання і перевалки зерна. Про це повідомляє пресслужба міністерства, пише agronews.ua.

«Метою розробки нових ДБН є забезпечення надійності та конструктивної безпеки сталевих силосів. Відсутність в Україні сучасних методів проектування сталевих силосів є однією з причин численних аварій споруд такого типу », – пояснюється в повідомленні.

У міністерстві також відзначили, що в нових ДБН планується встановити чітку сферу застосування будівельних норм, дати визначення поняття «силос сталевий з гофрованої стінкою», в якому встановити чітке визначення про приналежність споруд, дати класифікацію силосів за призначенням і т.д.

«Оприлюднення першої редакції проекту будівельних норм заплановано на жовтень 2020 р в силу вони вступлять з 1 липня 2021 р Розробляє нові будівельні норми Український інститут сталевих конструкцій ім. В.М. Шимановського за підтримки Асоціації «Український центр сталевого будівництва», – резюмується в повідомленні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: