НОВИНИ

В Україні планують реформувати мисливські господарства

31.08.2020 10:02
adab1c60482df9d31a4f855bd1f72a69-5d36fa7a2c053536d6c1893764a77faa

На нещодавній колегії Держлісагентства, на чолі з головою відомства Васильом Кузьовичом, було приділено увагу питанням мисливства. Про це повідомляє пресслужба Держлісагентства, пише agronews.ua.

На нараді було окреслено проблеми мисливської галузі.

“Мушу визнати, невирішених проблем дуже багато: галузь наполовину збиткова; законодавча база – недосконала; дефіцитний штат фахових спеціалістів та існуюча проблемність їх підготовки;
процвітаюче браконьєрство, висока кількість шкідливих хижаків і, як результат, низька чисельність основних видів мисливських тварин.
Тому запевняю вас, віднині Держлісагентство не буде стороннім спостерігачем задля констатації факту стагнації мисливського господарства України”, – перелічив проблеми посадовець.

Держлісагентство ініціювало створення міжвідомчої робочої групи з напрацювання змін до законодавчих та підзаконних нормативно-правових актів спрямованих на розбудову мисливського господарства держави.

“Необхідно негайно обговорити всі «за» і «проти» та консолідовано прийняти новітній курс розвитку галузі! У нарадах та засіданнях мають взяти участь представники Міндовкілля, Держлісагентства, Всеукраїнської ради-, обласних, районних, низових мисливських організацій УТМР, інших всеукраїнських громадських мисливських організацій, органів місцевої влади тощо”, – вважає Кузьович.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: