ВАЖЛИВО

В Україні оподатковуватимуть тільки 30% вартості проданої тваринницької продукції

02.08.2020 13:03
unnamed (1)

Почала діяти постанова Кабінету Міністрів України № 632 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги», якою затверджується Порядок обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів соціальної допомоги. Про це повідомляє Держпродспоживслужба, пише agronews.ua.

Зазначається, що середньомісячний сукупний дохід на одного члена сім’ї – це сума, яка обчислюється шляхом ділення середньомісячного сукупного доходу (домогосподарства) на кількість членів сім’ї (домогосподарства).

Оскільки фізичні особи через потенційну можливість отримати житлові субсидії найчастіше не декларували свої доходи від продажу сільськогосподарських тварин, молока та іншої тваринницької продукції, Мінекономіки ініціювало внесення змін до зазначеної постанови.

Згідно з документом, власник господарства має можливість зараховувати до середньомісячного сукупного доходу сім’ї лише 30% доходу від реалізації продуктів тваринного походження. Це означає, що оподатковувана вартість реалізованої тваринницької продукції зменшиться на 70%, а це у свою чергу дасть змогу особистим сільським господарствам потенційно отримати житлові субсидії та призведе до зниження податкового навантаження на фізичних осіб.

Тому вчасна ідентифікація і реєстрація тварин та отримання дозвільних ветеринарних документів на переміщення та забій тварин не матиме негативного впливу на отримання субсидій, а адміністративна відповідальність за порушення встановлених вимог щодо ідентифікації та реєстрації тварин, переміщення тварин без ідентифікаційних та ветеринарних документів значно вища за суму коштів, зекономлених на субсидії, — йдеться у повідомленнні.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: