НОВИНИ

В Україні названо шляхи реформування водної галузі

17.08.2020 17:02
shutterstock_132549812

В Україні заплановане реформування водної галузі. Воно відбуватиметься у двох напрямках: перехід на інтегроване управління водними ресурсами за басейновим принципом та відокремлення управління ресурсами від управління інфраструктурою, розповів голова Держводагентства Валентин Шліхта під час робочої зустрічі з основними водокористувачами Херсонщини. Про це повідомляє пресслужба Державного агентства водних ресурсів, пише agronews.ua.

Для детального та глибинного розуміння потреб сучасного аграрного бізнесу, визначення чітких ліній розмежування та точок дотику між державою та комерційною ланкою з точки зору водопостачання, голова Держводагентства організував робочу зустріч з одними з найбільших водокористувачів Херсонщини.

“Реформи мають базуватися на глибокому аналізі інженерних систем для непорушення технологічних ланцюгів, економічному та правовому аналізі. Адже управлінські рішення мають ґрунтуватися з урахуванням всіх аспектів діяльності водогосподарської галузі”, – йдеться у повідомленні.

Окремо голова Агентства зупинявся на проєкті Закону України «Про об’єднання водокористувачів», який розглядається як приклад переходу на ринкову індустрію.

На завершення Валентин Шліхта додав, що одним з факторів успіху є тісна співпраця між усіма зацікавленими сторонами, насамперед між владою та бізнесом.

Разом з тим, голова Агентства запросив аграріїв долучитися до роботи громадської ради при Держводагентстві, науково-технічної ради Держводагентства та басейнової ради нижнього Дніпра. Ці консультативно-дорадчі органи є реально діючими платформами для вирішення всіх можливих питань, пов’язаних з водним фактором.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: