НОВИНИ

В Україні названо оптимальні строки осінньої посівної

09.09.2020 09:02
agro1_b3f42_7263c8b63ffad17a559ff2c192a3b362_b3f42_resize_free_850_0

Науковці радять українським аграріям не вдаватися до ранньої сівби озимих культур, оскільки агрометеорологічні умови початоку вересня несприятливі для проведення посівної кампанії. Про це йдеться у місячному огляді фахівців Національної академії аграрних наук України, пише agronews.ua.

«З огляду на, що за станом на початок вересня на більшій частині території в посівному шарі грунту практично відсутня продуктивна волога, для отримання сходів озимих культур проводити сівбу в ранні терміни не рекомендується, так як насіння, яке тривалий час знаходяться в грунті не проросте і втратять свою життєздатність. Навіть після випадання опадів сходи на таких посівах з’являються зрідженими », – пояснюють експерти.

На їхню думку, сівбу озимих культур необхідно провести не раніше 15 вересня до 1-5 жовтня в сухий грунт (при відсутності опадів). При цьому необхідно збільшити норму висіву на 10%, а глибину загортання насіння зменшити до 3-4 см з обов’язковим коткуванням.

«Норми висіву в значній мірі визначаються особливостями сортів, попередника, строками сівби, якості та терміну обробки грунту і наявності вологи в ній. При розрахунку норм висіву необхідно враховувати густоту сходів не менше 400 шт / м²», – йдеться в огляді.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: