АНАЛІТИКА

Відомо, як вплинули погодні умови на якість зерна пшениці врожаю 2020 року

21.09.2020 11:02
RIAN_5935567.HR.ru_d_850


Якість продовольчої пшениці врожаю 2020 року в Україні в цілому можна охарактеризувати як хороше з досить високим вмістом білка, а також показників клейковини, числа падіння і сили борошна, заявила віце-президент Cotecna Inspection (Причорноморський і Балтійський регіони) Аріна Корчмарева. Про це повідомляє ІА «АПК-Інформ», пише agronews.ua.

«Середній рівень білка в продовольчій пшениці в ц.р. досить високий для України і становить близько 12,3%. Також надходять партії пшениці з білком більше 13%», – уточнила експерт.

У той же час, додала вона, не дивлячись на високий рівень вмісту білка в продовольчій пшениці, якість білка в окремих партіях є досить низьким, що виражається в слабких зв’язках між молекулами протеїну і, як результат, в слабкій клейковині.

«В цілому якість української пшениці у 2020 році знаходиться приблизно на рівні середніх показників попереднього врожаю, а прогнозоване відсоткове співвідношення продовольчої і фуражної пшениці в поточному сезоні складе приблизно 40:60. Однак слід мати на увазі, що якість продовольчої пшениці можна в повній мірі оцінити приблизно через 3 місяці після накопичення і зберігання на елеваторах, так як за цей період біохімічні процеси в зерні досягають свого балансу», – прогнозує А. Корчмарева.

Нагадаємо, Україна збере найменший урожай за останні 4 роки.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: