НОВИНИ

Стало відомо, чому зростає ціна на українську кукурудзу нового врожаю

15.07.2020 07:02
kukurudza-1

На поточному тижні в портах України (майданчик СРТ-порт) продовжують зростати ціни на кукурудзу врожаю-2020. Про це повідомляє АПК-інворм, пише agronews.ua.

«Ціни на кукурудзу врожаю-2020 почали рости ще минулого тижня, після нетривалого зниження. При цьому темпи зростання цін на поточному тижні дещо зросли.

Основну підтримку надає зростання котирувань на кукурудзу на світових біржах СВОТ і Euronext на тлі побоювань щодо перспектив виробництва зернових у світі в першу чергу через спекотну і посушливу погоду в кукурудзяному поясі США, а також недостатню кількість опадів в Бразилії, яке може негативно відбитися на формування кукурудзи сафрінья.

Підтримку світових котирувань і цінами на причорноморський зерновий надають очікування звіту USDA, в якому можуть бути знижені оцінки виробництва кукурудзи в світі і ряді країн-експортерів » , – пояснила ситуацію керівник відділу локальних ринків ІА« АПК-Інформ » Анна Танская .

Так, за станом на 10 липня ціни попиту на кукурудзу врожаю-2020 з поставкою з глибоководних портів України в жовтні і листопаді в основному озвучуються трейдерами в діапазонах 148-153 і 149-154 USD / т СРТ-порт відповідно, що в середньому на 2 -3 USD / т вище показників в кінці минулого тижня.

«Також зростанню цін на українську кукурудзу нового врожаю сприяло збільшення активності укладення форвардних контрактів на її постачання зернової і зниження країнами ЄС імпортного мита на всі зернові (в т.ч. кукурудзу) до нульового рівня. Поряд з цим, факторами, що стримують більш активне підвищення цін, виступають сформувалися в Україні щодо сприятливі погодні умови для посівів кукурудзи, а також зберігається досить висока конкуренція на світовому ринку» , – підсумувала експерт.

Нагадаємо, стало відомо, чому падають ціни на сою попри дефіцит.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: