НОВИНИ

В Україні набирають популярності равликові ферми

24.08.2020 13:16
fdd5452-ravlyk-2-

З 2019 р. з України експортовано майже 300 тис. т слимаків. Цього року, попри карантин, обсяги продажів за той самий період зросли у 2,5 рази. За 5 років в Україні з’явилося близько 200 равликових ферм. Про це йдеться у сюжеті ТСН, пише agronews.ua

Так, під Черніговом Наталя Сарнацька, фінансист із Києва, створила равликову ферму і перед осінніми заморозками очікує на 10 т слимаків, які експортує до Іспанії.

Два роки тому вона  взяла в оренду напівзруйновану ферму. І під колишнім корівником на 0,4 га землі заселила 1 тис. кг середземноморських маток. Жінка стверджує, що робота потребує капіталовкладень, але їй подобається, адже равлики мовчазні і загалом спокійні. 

Фермерських слимаків з України вже напряму продають до Іспанії. До цього насичували внутрішній ринок маточними равликами для розведення. Французи полюбляють інших слимаків — виноградних, із лісів, зокрема і волинських. А от італійський ринок без посередників ще потрібно завоювати. 

«В Італії хочуть більших равликів. І оскільки ринок Іспанії був більший, ми зосередили свою увагу на Іспаніії. А тепер будемо рухатися в бік Італіі також. Якщо цього року не буде другої хвилі пандемії і все піде згідно з планами, то це буде перспективно для тих, хто має виходи безпосередньо на закордонні ринки», — розповідає Андрій Дзюбан, ресторатор. 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: