НОВИНИ

В Україні на тлі збільшення поставок різко подешевшали огірки

08.04.2019 15:49

Сьогодні огірок на українському ринку вже коштує в середньому на 30% дешевше, ніж в минулому році. В Україні в продаж почали надходити огірки з невеликих господарств південного регіону і Закарпаття, причому, поставки цієї продукції вже незабаром набудуть масового характеру. Про це повідомляють аналітики Української плодоовочевої асоціації (УПОА). При цьому вони відзначають, що пропозиція продукції з стаціонарних теплиць також продовжує збільшуватися, що має вкрай негативний вплив на ціни.

Зокрема, за даними моніторингу УПОА, в порівнянні з минулим тижнем огірок в Україні подешевшав і середньому на 20%.

Сьогодні комбінати пропонують огірок гладких сортів по 40-42 грн / кг ($ 1,50-1,52 / кг), колючих – по 42-45 грн / кг ($ 1,57-1,69 / кг). Для порівняння, ще тиждень тому ціна на український огірок зі стаціонарних теплиць доходила до 55 грн / кг ($ 2,06 / кг).

Погіршує ситуацію і збільшення пропозиції огірка з Польщі, який продавці згодні відвантажувати по 35-38 грн / кг ($ 1,31-1,42 / кг).

З огляду на таку конкуренцію, власники літніх теплиць пропонують огірок від 30 грн / кг ($ 1,12 / кг). При цьому, незважаючи на досить стриманий попит, вони готуються знижувати ціни. І це при тому, що на сьогодні огірок на українському ринку вже коштує в середньому на 30% дешевше, ніж в минулому році. Активізацію попиту гравці ринку очікують ближче до Великодня.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: