НОВИНИ

В Україні іноземні компанії вже є власниками понад 4 мільйонів гектарів землі

14.01.2019 08:57

Більше чотирьох мільйонів гектарів землі уже є власністю іноземних компаній і не являються українськими. В черзі на оформлення ще біля трьох мільйонів. Про це заявив радник Міністра внутрішніх справ, колишній фермер та нардеп Михайло Апостол, пише  westnews.info.

“Не вірю, що про це не знають очільники держави і нардепи. А чому мовчать і нічого не роблять уже майже 30 років? Питання риторичне. Багато українців думає, що раз є мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення, то її ніхто не може купити. Насправді, виявляється, це не зовсім так”, – бідкається Михайло Апостол.

“У будь-якому випадку мораторій не впливає на існування тіньового ринку землі, який процвітає в Україні уже багато років. Що означає термін мораторій – це просто моральний запобіжник, який зовсім не призупиняє таких незаконних дій в земельних відносинах, як самозахоплення, рейдерство, корупція, мінімізація податків, безстрокова оренда, обмін земельними ділянками, заповіти, застава землі під фінансові зобов’язання”, – тлумачить пан Апостол

Не продовження мораторію, на думку радника Міністра, просто дасть можливість всі ці дії узаконити і стимулюватиме скупляти землю за різними шахрайськими схемами по мінімальних цінах.

“Справжнім мораторієм, як це прийнято у всіх розвинених країнах світу, є закон про обіг земель с/г призначення, в якому мало б бути вказано: хто має право купляти, де проживати, яку мати освіту, досвід роботи, по якій мінімальній ціні, який державний орган має це контролювати. У нас закону немає, немає запобіжника, проте є тіньовий ринок”, – підсумовує Михайло Апостол.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: