АГРОВІДЕО

В Україні фермер втративши через посуху урожай наклав на себе руки

11.05.2020 19:01
24a070d2

В Одеській області 66-річний фермер з села Шевченкове вкоротив собі віку. У передсметній записці він пояснив свій вчинок посухою та втратою врожаю. Про це розповів голова Кілійської територіальної громади Павло Бойченко у блозі на своєму ютуб-каналі, пише agronews.ua.

Чоловікові не було чим віддавати гроші, взяті у борг на посівну. Жодної допомоги від держави померлий не дочекався.

“Володимир Миколайович був порядним фермером, він взяв в оренду 150 гектарів землі у людей. Весь урожай був втрачений через посуху. Опинившись в складних фінансових обставинах, не отримавши чітких відповідей від керівництва країни про компенсацію втраченого врожаю, доведений до відчаю, землероб не зміг пережити біди”, – розповів Бойченко.

Тільки за паї фермер мав виплатити 900 тисяч гривень, наголосив голова ОТГ. Кілійська міська рада зверталась по допомогу до керівництва країни. Проте відповідей не отримала.

“Ми просили допомогти грішми, які є в бюджеті, підтримати не великі підприємства, а й дрібних фермерів. В Аграрному фонді закладено 4 мільярди гривень. Це серйозні гроші. Повинна бути фінансова компенсація втрат через надзвичайну ситуацію”, – сказав Бойченко.


Перегляди: 10
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: