НОВИНИ

В Україні до 2021 року запустять систему моніторингу викидів парникових газів

11.11.2020 12:32
material_new

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України напрацьовує кроки для запуску системи торгівлі викидами парникових газів до 2025 року. Найпершим завданням є запуск у 2021 році системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів, зазначила заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ірина Ставчук під час дискусії «Європейський зелений курс та виклики декарбонізації». Про це повідомляє agronews.ua.

Ірина Ставчук наголосила, що для правильного функціонування системи торгівлі маємо чітко володіти цифрами про реальні викиди парникових газів. На сьогодні немає уніфікованих методик щодо розрахунків викидів парникових газів і це призводить до неточності даних.

«Щойно буде запущено систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів, Міндовкілля паралельно напрацьовуватиме підходи для запуску системи торгівлі викидами парникових газів. Запуск системи – це революція на рівні інструментів стимулювання скорочення викидів парникових газів», – зазначила заступник Міністра.

На сьогодні у світі все більше спостерігаються процеси, пов’язані із наслідками зміни клімату. Вчені-кліматологи прогнозують, що ті цілі скорочення викидів, які подали країни в Паризьку Угоду ведуть світ на 3-4 С потепління вже до кінця століття. Тому глобальне завдання усіх країн світу, переглянути свої зобов’язання в сфері охорони клімату.

Наприклад, Європейський Союз та Японія заявили про свої цілі щодо досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року, Китай нещодавно оголосив про термін 2060 року.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: