НОВИНИ

В Польщі українських біженців запрошують працювати на ферми

10.05.2022 16:42
1-96.1

Брак робочої сили в Польщі досі проблема. Це відчули українські біженці, які оселилися в сільській місцевості в східній частині країни і погодилися підробляти у місцевих дрібних фермерів. Повідомляє РБК-Україна, пише  agronews.ua.

“Мене запросили попрацювати у фермера в селі, в якому поляк прихистив наші дві сім’ї з дітьми. Платять 25 злотих на годину. Один день пололи бур’яни навколо будинку і ферми, інший день мили кахельні стіни в молочному цеху. Так втомлювалися, що ввечері не було сил новини читати. Хтось із сусіднього села побачив, що ми працюємо і став переманювати до себе на ферму – у них нікому працювати”, – розповіла Ольга з Житомира, яка до війни працювала інженером у банку.

До слова, у фермерських і садових господарствах зараз великий потік вакансій. Наприклад, у передмісті Вроцлава запрошують сімейну пару сезонних працівників для саду. Потрібно полоти і формувати клумби, косити траву. За це платять 16 злотих на годину (10 годин на день, 5-6 днів на тиждень). Мінімально в місяць можна заробити 3200 злотих (22400 гривень). За житло вираховують 200 злотих на місяць. Транспорт і одяг надають.

У два рази більше можна заробити на фермі дояркою – за роботу з доїльним апаратом на фермі платять від 4500 до 5000 злотих (до 35 тисяч гривень). Житло обіцяють безкоштовне.

Від 20 тисяч гривень. Яку роботу пропонують у Польщі без знання мови

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: