ВАЖЛИВО

В Офісі президента ухвалили рішення щодо економічного бронювання

31.05.2024 12:08
3

В Офісі президента України відмовилися від ідеї так званого “економічного бронювання” від мобілізації. Очікуване підвищення податків певною мірою вплинуло на те, що ця ідея не буде реалізована. Про це повідомляє РБК-Україна, пише agronews.ua.

Співрозмовник видання зазначив, що відмовитись від такої ідеї було вирішено через те, що Генштаб побоюється, що “економічне бронювання” не розв’яже проблему з нестачею кадрів, буде сприйнято як офіційний відкуп від мобілізації і лише спричинить негативну реакцію в армії.

“Наразі від ідеї економічного бронювання відмовилися взагалі, тому що категорично проти був Генштаб. Але 5 млрд доларів (200 млрд грн. – ред.), які через це не потраплять до бюджету, треба чимось покрити. Думаю, зростання податків частково вирішить цю проблему”, – сказав співрозмовник в ОП.

У Генштабі відмовилися коментувати виданню свою позицію щодо “економічного бронювання”, пославшись на те, що це питання не в його компетенції.

Голова фінансового комітету Ради Данило Гетьманцев вважає, що питання бронювання та підвищення податків взагалі не пов’язані.

“Підвищення податків буде в будь-якому разі – іншого джерела немає”, – сказав він у коментарі виданню.



Перегляди: 2269
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: