НОВИНИ

В одному з регіонів зафіксували аномальне природне явище

26.12.2022 17:18
Thunderstorm_over_Corfu

Ввечері 17 грудня через територію Харкова проходив активний полярний холодний фронт південного циклону Erdmute, попереду якого відбувався інтенсивний рух теплого та вологого повітря морського походження. Приблизно о 22:10 над містом було зафіксовано грозу, яка аномальна з двох причин, повідомляє Апостроф, пише agronews.ua.

Він уточнив, що приземна температура повітря в цей час становила +10,6 градусів, що набагато вище за кліматичну норму для цієї пори року.

“Така гроза аномальна одразу з двох причин. По-перше, сам факт грозової діяльності в середині грудня у Харкові зафіксований вперше за останні не менше 25 років. По-друге, гроза була “теплою”, тобто виникла на тлі високих температурних показників при виносі повітряної маси середземноморського походження у передній частині висотної улоговини. Подібні процеси характерні більше для другої половини осені”, – пояснив синоптик.

Він додав, що з урахуванням потепління клімату, ймовірно, метеорологічні явища, характерні більше для теплого півріччя, взимку в майбутньому будуть частішати.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: