АГРОРЕГІОНИ

В одному з регіонів виявили сказ ВРХ

05.01.2023 17:17
401.pde620.840

Випадок сказу великої рогатої худоби зафіксовано у фермерському господарстві на Івано-Франківщині. Про це говориться у повідомленні ГУ Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Івано-Франківській області, пише agronews.ua.

Як зазначається, регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ великої рогатої худоби в одному з фермерських господарств Косівської міської громади Косівського району Івано-Франківської області.

«Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження методом люмінесцентної мікроскопії (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу від 29.12.2022  №002294 п.м./22)», — уточнили у відомстві.

З метою координації дій з ліквідації захворювання затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено  неблагополучною зоною територію фермерського господарства, накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу. В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: