АГРОРЕГІОНИ

В одному з регіонів понад 70% сільгоспугідь потребують розмінування

03.11.2022 17:16
na-hersonshchini-ponad-70-silgospugid-

Одна з нагальних проблем агровиробників на деокупованих територіях — пошкодження сільгоспугідь і наявність на них вибухонебезпечних предметів. Території, які потребують розмінування та відповідного відновлення на Херсонщині, складають 70% від загальної площі сільгоспземель області. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич під час презентації «Інтерактивної мапи руйнувань агросектору України», пише agronews.ua.

«Загалом Херсонська область забезпечує 3,5% загальнодержавного обсягу вирощування зерна, щороку отримуючи близько 1,5 млн т зерна і понад 500 тис. т технічних культур. Також Херсонщина посідала перше місце в Україні з вирощування рису, збираючи 53,5 тис т, друге місце з вирощування сої — 227 тис. т, четверте місце з вирощування ріпаку — 247 тис. т. Протягом 10 років область була беззаперечним лідером зі збирання плодово-овочевих і баштанних культур, щорічний врожай складав 1,5 млн т», — зазначає Ярослав Янушевич.

За його словами, це все давало можливість зробити Херсонщину центром виробництва екологічно чистих овочів і експортувати екопродукцію. 



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: