НОВИНИ

В Одеських катакомбах вирощують фініки, лимони і горіх

30.08.2020 15:04
finiki-pri-pohudenii-polza-i-vred-dlya-organizma-zhenshchiny-16

Кажуть, що в Україні зростає все, що не посади. І навіть в непроглядній пітьмі під землею. Це не казки, а справжнісінька реальність музею “Таємниці підземного Одеси”. Саме тут при світлі рідкісних відблисків туристичних ліхтарів з’явилися на світло паростки фініків, лимонів і горіха в рамках незвичайного експерименту. Про це повідомляє pivdenukraine, пише agronews.ua.

Однак “першопрохідцями” підземної “оранжереї” були соняшники. З’явилися перші експериментальні паростки абсолютно випадково, і теж завдяки туристам, розповів Едуард Малюга, екскурсовод музею.

“Хтось із відвідувачів кинув насіння соняшнику, і воно проросло. Насіння було не смажене. Соняшник прожив близько 7 місяців. Потім на нього наступили”, – говорить екскурсовод одеського музею катакомб.

Всі інші паростки в катакомбах з’явилися вже не просто так. Це частина невеликого місцевого експерименту. Вони живуть місяцями. Фінік посадили в минулому році. Він проріс не відразу, а тільки в цьому році.

Ростуть експериментальні рослини одеських катакомб абсолютно без світла.

“У насіння вистачає сил прорости, але рости далі сил вже не вистачає. Тому рослина впадає як би в анабіоз. Воно” консервується “: і не вмирає, і не росте далі.  Їй вологи вистачає, ось вона і не вмирає”, – зазначив екскурсовод.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: