НОВИНИ

В Німеччині очікують на сезон спаржі

06.04.2021 17:32
asparagus-01

Величезна кількість німецьких громадян із нетерпінням очікують на сезон спаржі, щоб наситити організм першими вітамінами, котрі подарує природа. Про це повідомляє Голос України, пише agronews.ua.

Торішній сезон для німецьких фермерів, котрі вирощують спаржу, був провальним, адже локдаун випав саме на місяці, коли збирання спаржі було в розпалі. Сезонники з Польщі та Румунії, котрих зазвичай запрошували для цієї роботи, не змогли потрапити до Німеччини. І хоч на польову толоку записалося чимало охочих, у тому числі студентів, частка вітамінних коренеплодів однак загинула. Приміром, тільки в Берліні та Бранденбурзі не дорахувалися 17% урожаю спаржі.

Цього року, як обіцяє Федеральне бюро з працевлаштування (BfA), все буде організовано по-іншому: відомство має намір збільшити кількість іноземних сезонних робітників. «Заявки на польові роботи подала така велика кількість зарубіжних охочих на них попрацювати, що відомство подумує про збільшення кількості збирачів урожаю», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Тернопільщині 25% вакансій – у сільськогосподарській сфері.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: