НОВИНИ

В Італії заборонили рекламу чипсів

11.04.2024 18:10
11

Контрольний комітет Інституту саморегулювання реклами Італії наказав утриматися від розповсюдження реклами чипсів. Це сталося після численних скарг споживачів на нову рекламну кампанію Amica Chips. Про це повідомляє liga.net, пише agronews.ua.

Регулятор дійшов висновку, що реклама Amica Chips ображає моральні, громадянські та релігійні переконання.

Рекламний ролик, дія якого відбувається у монастирі та супроводжується Ave Maria Шуберта, показує групу черниць, які прямують до вівтаря, щоб причаститися.

Щойно перша черниця отримує від священника облатку (у початковій версії – чипси), у храмі лунає гучний тріск. Здивована черниця повертається до ризниці, де настоятелька жує чипси просто з пачки.

Відео закінчується зображеннями продукту та заявою “Amica Chips the Divine Daily” (“Amica Chips божественні щодня”).

Газета Avvenire, яка належить Конференції єпископів Італії, заявила, що через ролик постраждали почуття віруючих.

“Христос перетворений на хрустку скоринку. Принижений і спаплюжений, яким він був 2000 років тому. Amica Chips обрала провокацію як засіб комунікації”, – йдеться в редакційній статті.

Рекламне агентство пояснило, що мало на меті “ясно і без релігійних непорозумінь уявити явно театральну та вигадану ситуацію, взяту з цитат із церковного світу, вже висвітлених у світовому кіно, театральних постановках та рекламі”.

Виробник реклами Amica Chips зазначив, що ролик зроблено із “сильною британською іронією”, він розрахований на молодіжну публіку і не мав на меті образити будь-кого.



Перегляди: 62
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: