АГРОРЕГІОНИ

В Харкові рф ударила з авіації по кондитерській фабриці та виробництву сільгосптехніки

28.05.2024 11:18
10

27 травня у Харкові пролунав щонайменше один вибух. Перед ним Повітряні сили попереджали про пуски керованих авіаційних бомб тактичною авіацією на Харківщині. Росіяни вдарили по Холодногірському та Шевченківському районах: внаслідок ударів поранень дістали щонайменше 12 людей, загинула жінка. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

За даними кореспондентів Суспільне Харків, вибухи у місті пролунали о 16:14. Удар підтвердив міський голова Ігор Терехов та очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Влучання було у промзону Холодногірського району та по Шевченківському району Харкова, влучання прийшлося недалеко від житлових будинків, повідомив міський голова Ігор Терехов.

Згодом Синєгубов повідомив, що11 людей зазнали поранень під час ударів по Харкову. За його словами, у тяжкому стані жінка. Поранена внаслідок удару рф жінка померла.

Загиблу внаслідок ударів РФ по двох районах Харкова звали Наталія, вона перебувала на першому поверсі однієї з промислових будівель, яка опинилися під російськими ударами. Жінка дістала уламкових поранень, медики не змогли врятувати її, розповів начальник слідчих поліції Харківщини Сергій Болвінов.

“Наталія перебувала на підприємстві, яке займається виготовленням сільгосптехніки. 11 людей — загальна кількість поранених на двох промислових об’єктах: підприємстві, де перебувала загибла, та підприємства з виробництва солодощів. Деякі мають легкі поранення, деякі — середньої ступені тяжкості”, — розказав поліцейський.

За даними Болвінова, росіяни били по Харкову УМПБ Д-30.

“У Холодногірському районі зафіксовано два влучання. Один з авіаційних боєприпасів влучив у близько 20 м біля входу на територію фірми по виробництву продуктів харчування. Другий — у виробниче приміщення підприємства, що займалось виготовленням систем поливу для сільськогосподарських підприємств”, — повідомила пресслужба облпрокуратури.

У Шевченківському районі авіаційний боєприпас влучив біля проїжджої частини.

Згодом кількість поранених збільшилась до 12. Серед них є четверо працівників фабрики солодощів: двоє бухгалтерів, касирка і телефоніст. Про це журналістам розповіла керівниця підприємства Алла Коваленко. За її словами, вибуховою хвилею пошкодило виробничі цехи.



Перегляди: 423
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: