НОВИНИ

В Болгарії зафіксували новий випадок АЧС

09.01.2020 19:00
1016832518

Болгарське управління безпеки харчових продуктів (BFSA) повідомило про спалах африканської чуми свиней (АЧС) у великому свиногосподарстві в селі Микола Козлево, Шуменський район.

Спалахів захворювання на промислових підприємствах Болгарії не реєстрували вже протягом шести місяців. Утім, цього тижня Національна дослідницька лабораторія в Софії підтвердила наявність захворювання на свинофермі з поголів’ям 24 тис. тварин.

Останні спалахи АЧС на великих комерційних фермах в Болгарії фіксували в липні минулого року. Тоді свиней, заражених вірусом виявили на підприємствах з поголів’ям 17 тис., 30 тис та 40 тис. голів.

Болгарія підтвердила свій перший випадок АЧС у серпні 2018 року, тоді заражених тварин виявили в особистому селянському господарстві. Відтоді (з початку епідемії до липня 2019 року) повідомлялося про спалахи африканської чуми свиней лише серед диких кабанів. Однак, після другої спалаху АЧС у домашніх свиней на початку липня, випадки захворювання почастішали. Наразі загальна кількість спалахів АЧС у комерційних та присадибних господарствах досягла позначки 65.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: