НОВИНИ

Уряд затвердив соняшник символом Дня пам’яті захисників України

06.08.2020 17:02
shutterstock_204513034-e1567599428380

Кабінет Міністрів визначив соняшник символом Дня пам’яті захисників України, який відзначається 29 серпня. Також уряд встановив список заходів на цей день цьогоріч. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 5 серпня. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

Згідно із проєктом розпорядження, державні службовці на День пам’яті захисників зобов’язані цього дня носити як елемент одягу зображення соняшника в місцях проведення заходів.

Крім того, на могилах захисників мають встановлюватися копії державного прапора, а телеканали — обмежувати трансляцію розважального контенту.

Уряд вирішив, що 29 серпня цього року відбудеться велопробіг ветеранів війни за маршрутом “Ужгород – Маріуполь”, а також тематичний забіг. Крім цього, планується традиційне покладання квітів в Києві біля стіни Пам’яті. О 10:00 год відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання.

Кабмін зобов’язав Український інститут національної пам’яті, Український державний архів та Міністерство ветеранів цього дня опублікувати наукові праці та матеріали, присвячені вшануванню захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Релігійні організації мають провести панахиди за загиблими. Також обласним та Київській міській держадміністрації, Міністерству охорони здоров’я, Міністерству фінансів, Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ і Міністерству у справах ветеранів доручено поліпшити соціальне, медичне та інші види обслуговування членів сімей загиблих захисників України та ветеранів війни.

Заходи охоронятимуть Національна поліція, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Служба безпеки України (за згодою), обласні адміністрації.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: