НОВИНИ

Укрзалізниця суттєво знизила ціни на вагони-зерновози

26.02.2023 12:14
berdichivskiy-elevator-zapustiv

АТ «Укрзалізниця» знижує мінімальний рівень вартості вагона-зерновоза на «голландських аукціонах» у системі «Prozorro.Продажі» на деяких напрямках. Про це йшлося під час наради із представниками зернового ринку 23 лютого, передає Rail.insider, пише agronews.ua.

Як зазначив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, останні аукціони показали, що ціна на зерновози в напрямку портів 2800 грн/добу вже не ринкова. Тож в УЗ вирішили знизити мінімальну ціну на аукціонах з розіграшу вагоновідправок у напрямку портів до 1806 грн/добу.

«Така ж мінімальна ціна буде поширюватися на перевезення у внутрішньому сполученні. І будемо дивитися, чи готовий ринок купити вагони ЦТЛ за такою вартістю», — зауважив він.

Торги за новим принципом стартують уже 24 лютого. Такі ж проведуть у період 27 лютого – 3 березня. Пропонуватиметься по 200 зерновозів на добу для доставлення вантажів у напрямку портів, а також у внутрішньому сполученні та до прикордонних переходів.

«Динаміка на ринку використання вагонів-зерновозів така: йде зниження вартості використання вагона. Середня ціна по ринку вже 2000-1800 грн/добу. І цей процес триває», — наголосив Валерій Ткачов під час наради.

Окрім того, незабаром УЗ планує виставити на торги відправки у піввагонах вартістю 312 грн/добу.



Перегляди: 12
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: