НОВИНИ

Укрексімбанк спільно з ЄБРР запустять нову програму кредитування для аграріїв

21.12.2022 15:06
finansuvannia_fermeriv

АТ “Державний експортно-імпортний банк України” (Укрексімбанк) спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку запустять нову програму кредитування для аграріїв. Про це йшлося під час наради за участю першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького з представниками Асоціації переробної галузі та банків, пише agronews.ua.

Під час наради представники Укрексімбанку анонсували спільну з ЄБРР програму кредитування для аграріїв, яка передбачає повернення компенсації у розмірі 15% від тіла кредиту на придбання обладнання для забезпечення роботи підприємства.

Зазначається, що учасники наради також обговорили можливості залучення кредитів за програмою «5-7-9» для придбання генераторів та інших альтернативних джерел електроенергії, необхідних для безперебійної роботи агросектору.

За словами Висоцького, міністерство отримало від сільськогосподарських підприємств понад 50 запитів на закупівлю необхідних ресурсів, у тому числі й генераторів, за програмою «5-7-9».

Урядовець зауважив, що українські банки відгукуються на запити аграріїв і пропонують інші можливості для кредитування.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: