НОВИНИ

Україну накрила потужна магнітна буря

10.05.2023 20:38
burya2

Вчені заявили про те, що Землі досягнув корональний викид маси (КВМ), що трапився на Сонці. Через це нашу планету накрила магнітна буря. Як зазначає “ZN” з посиланням на сайт відстеження космічної погоди Space Weather, КВМ досяг Землі ще ввечері 9 травня. Магнітна буря, викликана ним, з того часу набирає сили. Поки вона слабка, категорії G1, пише agronews.ua.

Але на ній «пригоди» не закінчаться. До Землі летить ще один корональний викид маси, який може спричинити нову магнітну бурю. Вона очікується на планеті 11 травня і буде середньою чи сильною.

Новий корональний викид маси пов’язаний з плямою на Сонці, яка викинула подвійний спалах. Вона призвела до короткострокового відключення радіозв’язку над Північною Америкою та Тихим океаном.

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов’язані із потоками заряджених частинок, які викидає Сонце. Магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв’язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: