НОВИНИ

Український шеф-кухар створює унікальні спеції за давніми рецептами Півдня

31.05.2024 18:20
13

Ікорна сіль – авторська розробка, що виготовляється з засоленої та висушеної ікри локального коропа і є натуральним підсилювачем смаку з характерним умамі з Бесарабії. Про це повідомляє newfood.media, пише agronews.ua.

Андрій заснував виробництво спецій у 2021 році, але шлях до цього розпочався задовго до офіційного запуску. Гастрономічні та дослідницькі подорожі Бесарабією, знайомства з хранителями традицій, спільні збори врожаю, дегустації вина та приготування місцевих страв надихнули шеф-кухаря на створення унікальних спецій, характерних саме для цього регіону півдня України. Спочатку він дарував спеції друзям, які високо оцінили їхню якість, що зрештою призвело до створення “Бесарабських спецій”.

Для розробки рецептур кожної спеції Андрій подорожував по Бесарабії, спілкуючись зі старожилами та збираючи старовинні рецепти.

Зараз метою бренду є популяризація традиційних спецій Придунайської Бесарабії, збереження традицій виробництва та підтримка місцевих виробників, які слідують давнім традиціям виготовлення якісних спецій.

В асортименті бренду є безліч унікальних позицій, серед яких:

  • Мірудія – суміш ароматних трав, зокрема пажитника, м’яти та листя перцю.
  • Локальна паприка (“чукан піпер”) – солодкий перець, висушений на сонці та подрібнений в ступці вручну.
  • Чубриця – найбільш ароматна спеція Півдня України, використовується з м’ясом та в овочевих стравах.
  • М’ята Ґюзум – особливий вид місцевої м’яти з тонким ароматом, що пасує до м’ясних страв тощо.


Перегляди: 18
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: