НОВИНИ

Український морський коридор почав працювати цілодобово

15.03.2024 13:05
portodessa

Український морський коридор з минулого тижня, після отримання необхідних дозволів з боку ВМС ЗСУ, став працювати цілодобово. Про це 14 березня заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков, повідомляє Інтерфакс-Україна, пише  agronews.ua.

Також Ю. Васьков нагадав, що в лютому коридор вийшов на рекордний обсяг транспортування експорту та імпорту – 8 млн тонн, з яких 60-65% припало на агропродукцію, тоді як решту склали руда, метали, імпорт добрив.

За його словами, зараз коридор працює такими ж темпами, як у лютому, оскільки протягом останнього тижня погода була несприятливою.

«Коридор має ще (потенціал), мінімум, 20% обсягів збільшення», – додав заступник міністра.

Також він повідомив, що протягом найближчих двох-трьох тижнів Українським морським коридором можуть бути здійснені перші контейнерні перевезення. Рух розпочнеться з фідерних суден, а вже за ними «у разі відсутності пригод» підуть контейнерні лінії.

Крім того, в Мінвідновлення також сподіваються протягом двох тижнів відновити автомобільне поромне сполучення, а через два місяці – залізничне поромне сполучення.



Перегляди: 81
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: