Сінгапур визнав сертифікати двох українських центрів, що знімає обмеження на експорт м’яса птиці. Про це повідомляє biz.liga, пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Сінгапур визнав сертифікати “Халяль” двох українських центрів сертифікації. Це дозволить українським виробникам збільшити експорт м’яса птиці в Азію.
“Ісламська релігійна Рада Сінгапуру прийняла рішення визнати Центр сертифікації Халяль і Центр Halal Global Ukraine”, – заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Сертифікат дійсний протягом двох років, є можливість продовження.
У 2018 році Госпродпотребслужба вже отримала необхідні дозволи від Сінгапуру. Це дозволило українським компаніям за прискореною процедурою отримувати сертифікат від державного Агентства продовольства Сінгапуру. Але експорт був обмежений, в тому числі через попит.
Тепер для експорту м’яса птиці необхідно мати сертифікат на експорт від Госпродпотребслужби і сертифікат Халяль одного з українських центрів.
За даними Мінекономрозвитку, Україна входить в ТОП 5 світових експортерів курятини. Зокрема, в ЄС Україна очолює в трійку провідних експортерів м’яса птиці.
Нагадаємо, що Ціни на соняшник рекордно упали.