НОВИНИ

Українські виробники притримують сухе молоко

22.08.2022 08:08
1588b5b19a0a953be2fcb71574647a58

Проблема реалізації сухого молока залишається гострою для більшості виробників України. Про це повідомляє «Інфагро», пише agronews.ua.

«У вирішенні проблеми з логістикою є певні позитивні зрушення, але в той же час суттєво впали ціни зовнішнього попиту», — пояснюють експерти.

Водночас підприємства з правом експорту до Європи все ж таки мають непоганий заробіток, хоча вже й далеко не такий, як місяць тому. А от більшість виробників мусять продавати товар для країн Азії та Африки за меншими цінами.

«Деякі трейдери, знаючи, що товар на внутрішньому ринку ще не дуже подорожчав, оцінюють український товар на $500 дешевше, ніж індійський, найдешевший зараз на світовому ринку. Це принижує гідність наших виробників, і вони чекають осені, коли позиція трейдерів має змінитися», — пояснюють спеціалісти.

Але навіть після зниження цін на світовому ринку продавати на експорт сухе знежирене молоко вигідніше, ніж на внутрішній ринок, вважають аналітики.

«Незважаючи на масу складнощів, експорт сухого молока цього літа помітно більший, ніж торік. У серпні торгівля сухим молоком ще досить активна, а восени буде традиційний спад», — додають в «Інфагро».

У липні найбільше СЗМ продавалося у Малайзію, Бангладеш і Польщу. Левова частка СНМ направлялася до Польщі (48%) та Ізраїлю (28%).



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: