НОВИНИ

Українські виробники цукру просять пільговий газ

11.10.2022 14:19
sugar1

України з проханням розглянути можливість включення цукрових заводів до переліку споживачів, які не належать до категорії побутових споживачів і виконують життєво важливі функції для забезпечення продовольчої безпеки держави під час сезону цукроваріння. Про це говориться у повідомленні асоціації «Укрцукор», пише agronews.ua.

Як зазначається, цукрові заводи здійснюють переробку цукрових буряків лише у вересні-грудні, а тому зволікання вирішення порушених питань неприпустиме, оскільки призведе до негативних наслідків у бурякоцукровій галузі та на внутрішньому ринку цукру.

«З метою забезпечення своєчасного збирання та переробки цукрових буряків у поточному році для підприємств цукрової галузі прийнятна максимальна ціна природного газу має бути не вище 30 тис. грн за тисячу кубометрів. Зазначена ціна на природний газ має бути з урахуванням ПДВ, надбавки постачальника на здійснення постачання газу (у тому числі тарифи на зберігання, закачування та відбору газу), а також тарифу на розподіл газу відповідного оператора ГРМ», — пояснюють в асоціації.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: