НОВИНИ

Українські винороби почнуть працювати за європейськими стандартами

08.03.2023 17:11
vinograd-32702

До українського законодавства у сфері виноградарства планують включити норми, які діють у Європейському Союзі. Про це повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, пише agronews.ua.

Прийняття законодавчих ініціатив та нормативних актів надасть старт новому етапу відновлення та розвитку виноградарства, виноробства та галузі в цілому, а також можливості для використання джерел підтримки, в тому числі й міжнародних. Навіть малі виробники можуть об’єднатися та мати доступ до зрошення. На цей рік передбачена державна програма підтримки ОВК у розмірі до 200 млн грн, — зазначив Висоцький.

Серед негативних тенденцій з якими зараз стикається українське виноградарство експерти відмічають зменшення площ виноградних насаджень, а також валового виробництва винограду. Галузь виноробства та виноградарства постраждала і через повномасштабну війну рф проти України.

Тарас Висоцький вважає, що зближення з європейським законодавством дозволить вітчизняним виробникам скоріше отримати конкурентний продукт. Ще одною важливою мірою він вважає організації водокористувачів (ОВК), які дозволять виноградарям ефективно використовувати зрошення і покращити урожайність.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: