НОВИНИ

Українські банки заблокують тисячі карток: причини

11.05.2023 18:10
f3f3b4a5d2c7dd8b0e36e16fb4b6e9a2_w960

Усі українські банки будуть змушені повернути арешти рахунків, накладені виконавчою службою через заборгованість. Це пов’язано із набуттям чинності закону про організацію примусового виконання судових рішень у період дії воєнного стану. Про це повідомляє biz.today.ua, пише agronews.ua.

Співзасновник monobank Олег Гороховський повідомив, що заблокують понад 400 тисяч карток клієнтів. За законом вводиться грошовий ліміт, яким має право користуватися боржник. Раніше арешти було скасовано через початок повномасштабної війни. Кабмін забороняв у період війни заарештовувати рахунки боржників на суму, меншу за 100 тисяч гривень.

“Оскільки закон набув чинності, ми повинні повернути арешти, які знімали на час дії воєнного стану. Це торкнеться приблизно 436 тисяч наших клієнтів. Дуже шкода, але ми нічого не можемо з цим зробити. Усі банки його виконуватимуть”, – зазначив топ-менеджер мобільного банку

Також зазначено, що новий закон дозволяє клієнтам із арештами використовувати суму у розмірі двох мінімальних зарплат (13 400 грн). Проте є умови: вони мають звернутися до виконавця, а той – надіслати до банку постанову про зняття арешту на вказану суму з одного із рахунків клієнта.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: