НОВИНИ

Україні необхідно збільшити експорт агропродукції хоча б на 50%

27.08.2023 12:33
grain-port669

Україна у 2023 році за підсумками збору ярих культур матиме урожай більший, ніж минулого року. Про це у телеефірі заявив міністра аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, пише agronews.ua.

«Зараз завершився збір озимих пшениці, ячменю і ріпаку. Попри те, що засіяно було менше озимої пшениці, зібрано її більше. Відверто кажучи звичайно більше фуражу, ніж минулого року і є певні питання до якості через досить велику кількість дощів. Але загалом це дуже хороший результат, є багато для експорту зерна», — зазначив він. 

Міністр зауважив, що зараз є проблеми з логістикою. Експорт іде через Дунай і через румунські порти, такі як Констанца. Частково експорт іде через наших сусідів транзитом до європейських портів або транзитом до інших європейських країн. 

«Приблизно ми зараз експортуємо три з чимось мільйонів тонн всієї сільгосппродукції з країни в місяць. Там нам треба хоча б на 50% більше. Цим займається багато людей від керівництва країни до багатьох міністерств. Вже домовлено і зроблено певні речі, які змінять це в кращу сторону, навіть, у найгіршому варіанті», — сказав Сольський. 

І додав, що українська влада зараз одночасно працює над відкриттям одеських портів в якомусь форматі.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: