Компанія ViteoHemp випускає конопляні енергетичні батончики, конопляні цукерки та протеїн. Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю рослину, говорить Олександр Дойніков, засновник та СЕО ViteoHemp. Його компанія уже спробувала переробляти листя та тріску рослини, а зараз сконцентрувалася саме на насінні. ViteoHemp вдалося започаткувати новий напрямок – конопляна кондитерка.
Кондитерський цех компанія створила ще до повномасштабного вторгнення. Однак вже в перші місяці війни підприємство переорієнтувало свої потужності на потреби фронту та пакувало продукцію у дойпаки (вакуумна упаковка).
“Нам було потрібне більше плече логістики та довший термін придатності, тому продукцію ми запаювали, щоб все було герметично. В нас з’явилися батончики, розфасовані та зроблені практично за натівськими стандартами”, – говорить Дойніков.
Батончик не містить цукру та виготовлений за технологією «холодного преса», що дозволяє зберегти в вітаміни та мікроелементи. У його складі – очищене насіння конопель, конопляний протеїн, насіння соняшника та фінік.
Конопляні батончики містять вітаміни А, В, В1, В2, В3, В6, Е, F, С, β-каротин, які є природними антиоксидантами, що сповільнюють старіння клітин. Складні вуглеводи дають потужний заряд енергії протягом дня особливо для тих, хто веде активний спосіб життя.