НОВИНИ

Українці створили делікатес із рідкісної породи свині

12.03.2024 18:18
2

Український бренд “Шкварка. Домашні лєґуміни” виготовляє ндую – відомий італійський делікатес, адаптований до галицьких традицій. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

В оригіналі, ндуя – ферментована в природній оболонці намазанка із сала, м’яса та перцю.

У ндую додають від 30 до 50% гострого сухого перцю, завдяки чому вона має оксамитово-вишневий колір та пекельну гостроту.

“Нашу ндую ми створили із сала та м’яса органічної мангалиці. Частину гострого перцю ми замінили на копчену паприку і додали трохи часнику”, – діляться виробники.

Мангалиця — це свиня, яка була виведена шляхом схрещування домашньої середземноморської свині з карпатським вепром.  Належить до рідкісних парнокопитних і екзотичних порід свиней м’ясо-сального напряму.

Пекельно гостру ндую кладуть на окраєць чорного хліба та зверху поливають невеликою кількістю меду. Так вона смакує найкраще, діляться у “Шкварці”.

“Шкварку” заснували два куми – Михайло та Юрій. Першою у їх асортименті з’явилася пальцьопхана ковбаса, створена за українськими традиціями. Потім почали виготовляти шовдир, соус “Йой-пече”.

“Усе, що готували для себе і для рідних, стало доступним на відстані поштового відділення чи крамнички. Стався вибух. Насамперед у наших головах, бо ми не очікували, що українці так смакуватимуть українське”, – говорять підприємці.

Додають, що особливо важливим було для них, щоб м’ясні делікатеси залишалися справжніми. Тому у ковбасі могла бути маленька дірочка, а патички з пармезаном мали неоднакову довжину. На свіжому слоїчку соусу могли бути написані від руки його назва і склад, бо ще не встигли виготовити етикетки.

Зараз “Шкварка” вже пров’ялила тони м’яса та створює невимовно смачні українські делікатеси – в’ялену вирізку, панчетту, мацик у вигляді серця, сало мангалиці у різних смаках, джерки, ковбаски та багато іншого.



Перегляди: 59
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: