НОВИНИ

Україна збільшила виробництво м’яса птиці

03.02.2024 15:09
fresh chicken legs with rosemary

У  2023 році виробництво м’яса птиці в Україні становило 1,5 млн тонн, що на 5,5% більше, ніж попереднього року. Зокрема, курятини ‒ 1,4 млн тонн, індичатини ‒ 100 тис. тонн. Про це розповів Сергій Горлач, співвласник агропромислової групи «Пан Курчак», передає AgroTimes.

«Торік споживання м’яса птиці в Україні було на рівні 11,5 кг на одну людину, що на 5% більше, ніж 2022 року», ‒ зауважив Сергій Горлач.

Експорт птахівничої продукції в 2023 року сягнув 900 тис. тонн, що на 10% більше, ніж у 2022 році. Основними покупцями її є Китай, ЄС, Туреччина, Ірак, Іран.

«Основними чинниками, що позитивно впливають на розвиток ринку м’яса птиці в Україні, є збільшення попиту і всередині країни, і на зовнішніх ринках, а також державна підтримка галузі птахівництва через субсидії та податкові пільги», ‒ додав він.

Стримують же розвиток ринку птахівництва, за словами Сергія Горлача, брак сировини, зокрема кормів, недостатній рівень розвитку переробної галузі, недосконалість нормативно-правової бази.

«У перспективі вітчизняний ринок птахопродукції має розширюватися. Очікується, що до 2030 року виробництво м’яса птиці в Україні збільшиться до 2 млн тонн, а експорт ‒ до 1,2 млн тонн», ‒ зазначив Сергій Горлач.


Перегляди: 310
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: