НОВИНИ

Україна збільшує відвантаження кукурудзи до Китаю

30.11.2023 16:05
corn55

Завдяки відносній стабілізації роботи глибоководних портів, Україна збільшила експорт кукурудзи до Китаю. Цей факт зазначили експерти аналітичного центру сільгоспкооперативу «ПУСК», створеного у рамках Всеукраїнської Аграрної Ради.

За інформацією аналітиків, Україна станом на 27 листопада експортувала з початку місяця 2,4 млн тонн кукурудзи із законтрактованих 2, 5 млн тонн. На грудень законтрактовано вже 2,2 млн тонн.

«Глибоководні порти починають працювати, і Україна активніше продає кукурудзу до Китаю, де її ціна з поставкою на рівні $250 за тонну є конкурентною. За минулий тиждень Китай закупив близько 100-120 тис. тонн української кукурудзи, позаминулого – 100-150 тис. тонн. Тобто один-два панамакси щотижня відправляються до Китаю, де покупців задовольняє співвідношення ціни та якості української зернової», – вказується у повідомленні.

В зв’язку з цим аналітики прогнозують, що на тлі стабільного попиту з боку Китаю можна очікувати продовження зростання цін на українську кукурудзу.

«Наразі на СРТ-ринку пропозиція кукурудзи є незначною, ціни дуже коливаються в залежності від величини партії та знаходяться в діапазоні $144-153, цінник може сягнути $165 за тонну», – йдеться у повідомленні.


Перегляди: 63
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: