НОВИНИ

Україна запропонувала Польщі механізм верифікації експорту агротоварів

24.01.2024 13:19
630_360_1515658728-4708

Український уряд запропонував Польщі механізм верифікації експорту агропродукції відповідно до рішення Європейської комісії. Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з премʼєром Польщі Дональдом Туском.

Відповідний механізм уже успішно працює з Румунією та Болгарією.

За словами Дениса Шмигаля, сторони обговорили багато питань двосторонньої співпраці, зокрема безперешкодний рух товарів через кордон.

«Вважаємо, що на сьогодні питання вирішено. Кордон розблоковано, а спільна робота дає результат», — зазначив прем’єр-міністр України.

Він також додав, що зі свого боку українська сторона пообіцяла докласти максимум зусиль, щоб не нашкодити та підтримати польських фермерів і перевізників. Крім того, Україна очікує, що Польща зробить кроки для зняття обмеження для українських фермерів і виробників.

«Україна запропонувала механізм верифікації експорту агропродукції відповідно до рішення Європейської комісії. Цей механізм уже ефективно працює з Румунією і Болгарією, і ми пропонуємо його використовувати в наших взаємовигідних відносинах», — зазначив Денис Шмигаль.


Перегляди: 43
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: