НОВИНИ

Україна закликала ООН не допустити зриву росією зернової угоди

24.09.2022 10:19
grain6985

Чорноморська зернова ініціатива опинилась під загрозою. російські офіційні особи ставлять під сумнів ефективність зернового коридору і можуть готуватися до зриву ініціативи після закінчення узгоджених 120 днів у листопаді. Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, говориться у повідомленні МЗС, пише agronews.ua.

«Ми не маємо дозволити росії відновити її голодні ігри зі світом. Я закликаю всі країни, особливо ті, які залежать від українського продовольчого експорту, задіяти максимальний публічний і дипломатичний тиск на москву, вимагаючи зберегти функціонування чорноморського зернового коридору в листопаді та надалі. Ми маємо разом захистити життєво важливу зернову ініціативу», — зазначив він.

Кулеба підкреслив, що Україна залишається глобальним гарантом продовольчої безпеки попри власну скрутну ситуацію і надає гуманітарну продовольчу допомогу.

«путін збрехав, коли сказав, що більшість зерна відправилася до країн Європи. Насправді дві третини збіжжя ми відправили до споживачів у Африці, на Близькому Сході та в Азії», — уточнив Кулеба.

Читайте також: Відбудеться безкоштовний вебінар щодо приватизацію державного та комунального майна



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: