НОВИНИ

Україна вимушено зупинила експорт зерна

01.11.2022 09:16
161750-1_large

У неділю, 30 жовтня, Україна вимушено призупинила експорт зерна з морських портів через дії росії. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

“Судно IKARIA ANGEL з 40 000 тонн пшениці мало сьогодні вийти з українського порту. Ця продукція була призначена для жителів Ефіопії, які перебувають на межі голоду. Але через блокування “зернового коридору” росією експорт неможливий”, – йдеться у дописі.

Нагадаємо, у суботу, 29 жовтня, росія заявила, що зупиняє дію “зернової угоди” після вибухів у тимчасово окупованому Севастополі.

Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні в суботу підкреслив, що Росія виходом з зернової ініціативи хоче повернути загрозу масштабного голоду в світі.

У свою чергу Міністерство інфраструктури наголошує, що реалізація “зернової ініціативи” несе виключно гуманітарний характер, тому Україна готова продовжувати відвантажувати агропродукцію для забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

Наразі ж, як заявили в українському Міністерстві закордонних справ, очікується реакція на заяву рф з боку Туреччини, яка також виступає стороною ініціативи та фактичним посередником разом з ООН, оскільки прямої угоди Україна та росія не підписували.



Перегляди: 25
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: