НОВИНИ

Україна увійшла до групи найбільших агроекспортерів СОТ

01.03.2024 18:11
6

Україна стала двадцятим учасником Кернської групи, яка була створена в рамках Світової організації торгівлі (СОТ) та об’єднує країни, що підтримують лібералізацію міжнародної торгівлі аграрною продукцією. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Кернської групи, пише agronews.ua.

У неділю, 25 лютого, під час 43 зустрічі в Абу-Дабі міністри Кернської групи ухвалили таке рішення.

“Ми раді вітати Україну як нового члена Кернської групи, відзначаючи загальну відданість України відкритій, справедливій, ринково орієнтованій системі торгівлі сільськогосподарською продукцією”, – йдеться у документі.

Починаючи з січня 2020 року, Україна мала статус спостерігача в цій групі в СОТ, а переговори щодо вступу розпочала переговори ще у 2009 році.

На останній зустрічі міністри відзначили, що сільське господарство залишається головною незавершеною справою СОТ, яка має перебувати в центрі зусиль із реформування. При цьому Кернська група прагне досягти справедливости й вирівняти правила шляхом реформи торгівлі сільськогосподарською продукцією відповідно до статті 20 Угоди про сільське господарство.

Крім того, вони також відзначили, що рівень внутрішньої підтримки є на високому рівні й продовжує зростати, а також закликали членів активізувати зусилля на суттєвому поліпшенні доступу до ринків сільськогосподарської продукції, аби створити “справедливі умови для міжнародної торгівлі в усіх напрямах”.



Перегляди: 130
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: