ВАЖЛИВО

Україна, Туреччина та РФ домовилися про 120-денний експорт зерна

22.07.2022 18:01
zerno

Україна, Туреччина та РФ за підтримки ООН домовилися про 120-денний експорт зерна з портів “Одеса”, “Чорноморськ” та “Південний. Про це повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА, пише agronews.ua.

Україна, Туреччина та Росія за підтримки генсекретаря ООН Антоніу Гуттереша домовилися про сприяння безпечному судноплавству для експорту зерна, супутніх продуктів харчування та добрив (зокрема, аміаку) з морських портів “Одеса”, “Чорноморськ” та “Південний” протягом 120 днів із можливістю продовження цього терміну.

Відповідне підписання документів у рамках ініціативи з безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів відбулося в Стамбулі в п’ятницю: міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у присутності президента Туреччини Реджепа Ердогана підписав тристоронній документ із міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром та генсеком ООН, які також підписали другий такий тристоронній документ із міністром оборони РФ Сергієм Шойгу.

Передбачена відсутність супроводу суден кораблями Росії та представників країни-агресора в українських портах.

“Усі перевірки транспортних кораблів здійснюватимуться спільними групами в турецьких водах у разі виникнення такої потреби”, – заявив радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк.

Послаблення санкцій проти Росії в обмін на угоду не передбачається.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: