ВАЖЛИВО

Українські фермери отримали доступ до кредитів на міндобрива

06.09.2020 15:04
c21d28f9-4b41-4f3e-a69e-690eb02613e4

Пільгові кредити на купівлю мінеральних добрив тепер зможуть отримати малі та середні українські фермери. Відповідну програму запровадив OSTCHEM RETAiL спільно з 6 українськими банками у 2020-2021 маркетинговому році, повідомляє agronews.ua.

Як розповів керівник OSTCHEM RETAiL Євген Хуриленко в ексклюзивному інтерв`ю для agronews.ua, дана програма орієнтована на фермерів з площею землі від 500 до 15 000 гектарів. За його словами, OSTCHEM RETAiL, як представник виробника, координує  цей процес з банками та фермерами та погашає частину відсотків за кредитами замість фермера. 

«На практиці для фермера це означає безкоштовний або дешевий кредит на купівлю мінеральних добрив терміном від 3 до 18 місяців. Це вигідно всім: у аграрія хороша ціна, ми ж працюємо на більш стабільному і прогнозованому ринку», –  каже Хуриленко в інтерв’ю.

Він зазначив, що основна мета програми – дати дрібним та середнім фермерам можливості великих агрохолдингів. Спрощений доступ до кредитування дозволяє дрібним фермерам не чекати надходження коштів від продажу врожаю та купувати добрива у «не сезон» за низькими цінами.

«Наприклад, всі базові азотні добрива в серпні виросли в ціні приблизно на 15-20% , якщо порівнювати з липнем. А контракти в червні принесли фермерам економію близько 1,2 тис. грн. на кожній тонні аміачної селітри. Це чимало, близько 20% від усієї вартості! І це не межа, адже ціна на добрива продовжує зростати», –  пояснює Хуриленко.

Пільгові кредити з коменсацією частити відсотків виробником вже доступні у наступних банках: ПроКредит Банк, ПУМБ, Банк Альянс, Агропросперіс Банк, ПриватБанк , МТБ Банк. Найближчим часом до цього переліку додасться ще один державний банк. При цьому фінансові інструменти, система управління ризиками та умови, які пропонують банки, відрізняються.  Тож кожен фермер може закрити свої фінансові потреби.


OSTCHEMRETAiL – роздрібний напрямок холдингу Ostchem, що входить до азотного бізнесу Group DF. OSTCHEM RETAiL створений у 2019 році для забезпечення продажів та прямих поставок мінеральних добрив від заводів-виробників холдингу OSTCHEM до аграріїв України. OSTCHEM RETAiL першим впровадив альтернативні інструменти продажів на ринку азотних добрив. Закупівля добрив відбувається за допомогою фінансування банків-партнерів. Компанія постачає азотні добрива від таких виробників, як: ПАТ «Азот» (м. Черкаси), ПАТ «Рівнеазот», ПрАТ «Сєверодонецьке об’єднання «Азот»


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: