НОВИНИ

Україна і Туреччина мають намір перезавантажити переговори про зону вільної торгівлі

02.09.2020 13:02
picture2_ukraina-i-turcija_346097_p0

Україна і Туреччина мають намір перезавантажити переговори про зону вільної торгівлі (ЗВТ). Про це, за підсумками розмови з міністром Турецької Республіки Рухсаром Пекджаном, заявив міністр економіки Ігор Петрашко. Про це повідомляє пресслужба МЕРТ, пише agronews.ua.

«Сьогодні наша мета – перезавантажити тривалі переговори і знайти взаємовигідне рішення для укладення ЗВТ», – сказав він.

Під час переговорів міністри домовилися, що найближчим часом торгпред України і заступник міністра економіки Тарас Качка відвідає Анкару для комплексних консультацій з переговорником з турецької сторони.

Міністри домовилися провести особисті офіційні переговори для комплексного вирішення проблем двосторонньої торгівлі в межах майбутньої ЗВТ.

“Переконаний, що це підштовхне реалізацію нашої амбітної мети – збільшення торгового обороту до $10 млрд”, – додав Петрашко.

Міністри також обговорили підвищення Туреччиною митних зборів, зазначило міністерство. 

Як зазначає Мінекономіки, 28 серпня Туреччина вже направила оновлену тарифну пропозицію щодо доступу на свій ринок для українських товарів. Та українські виробники стикаються з безліччю обмежувальних заходів, які країна запровадила від початку року.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: