НОВИНИ

Україна розпочала експорт органічних гарбузів до ЄС

14.09.2020 16:02
Wooden bucket filled with tiny pumpkins

Цьогоріч на Вінниччині почали вирощувати гарбузи для експорту за кордон. Урожай закуповує компанія з Хмельницького, яка займається сушкою та поставкою готового продукту до Європи. Про це повідомляє seeds, пише agronews.ua.

Фермери переконують – вінницькі гарбузи цілком органічні та здатні пройти перевірку будь-якої світової лабораторії. Для проєкту закупили насіння у Польщі. Обрали гібрид Тіана, тому що він має значну плодову частину та мало зернят.

За словами бізнесмена, планують зібрати урожай в розмірі 40 тонн з одного гектара. В 2020 році всього висадили ділянку в 3 га. За договором один кілограм продадуть за ціною у 8 евроцентів.

“Цьогоріч трохи не сприятливі умови були для гарбуза. Розумієте, це теплолюбива культура, а весна виявилася холодною. Через це на місяць затяглася вегетація, тому збирати плануємо наприкінці вересня.

Щоб виростити гарбузи максимально органічними, ми доглядали за рослинами вручну. Встановили крапельний полив. Крім води і сонця, він практично нічого не отримував”, – розповідає директор підприємства Organic-D Вадим Кричковський.

Вінницькі гарбузи після переробки поїдуть до Німеччини, Чехії та Польщі. Подібні домовленості на вирощування Тіани отримали ще три підприємства з Львівщини, Тернопільщини та Івано-Франківщини.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: